MASTERCLASS MARKO ĐURAŠEVIĆ, DENI SRDOČ, MICHAEL GOLLENZ

images/Dokumenti/Masterclass_logo.png

 

 

OLIVA ALLEGRA – MEDITERANSKI CENTAR GASTRONOMSKE UMJETNOSTI

PRIVATNA SREDNJA ŠKOLA WALLNER

 

Marko Đurašević, Deni Srdoč, Michael Gollenz

 

Dana 25. 03.  i 26. 03. održat će se MasterClass vrhunskih chefova u prostorijama kuhinje naše škole na adresi Primoštenska 16 u Splitu.

 

Više informacija u članku.

 

Dana 25. 03.  i 26. 03. održat će se MasterClass vrhunskih chefova u prostorijama kuhinje naše škole na adresi Primoštenska 16 u Splitu.

Program:

  • petak 25.3. s početkom u 16h Marko Đurašević
  • subota 26.3. jutro 10h Michael Gollenz, 14h Deni Srdoč

Naši će gosti predstaviti neka od svojih jela, nove tehnike i najnovije trendove u svjetskom fine diningu.

Veselimo se vašem dolasku!

 

Cijena MasterClassa za oba dana iznosi 1000 kn.

 

Molim potvrditi dolazak zbog ograničenih mjesta na 021/410-362 ili 098/287-116

 

  

 

Chef  Michael Gollenz

 images/Dokumenti/Michael_Gollenz.jpg

 

Ovaj rođeni Austrijanac, mladi je i perspektivni chef ovjenčan prošle godine svojom prvom Michelinovom zvjezdicom te pokretačka snaga fine dining restorana Alfred Keller u Alhambra Boutique hotelu u Malom Lošinju. 

Radio je uz nagrađivane chefove Christiana Scharrera i Stefana Heilemanna, u Eco Widder Bar&Kitchen u Zurichu te u restoranu Afrodita u Hotelu Giardino u Asconi.

S vrhunskim profesionalnim preporukama chef Gollenz  stigao je u Mali Lošinj sa zadatkom da u restoran Alfred Keller, unutar hotela Alhambra, unese svježi koncept i podigne ljestvicu fine dininga. Samo nekoliko mjeseci nakon što je preuzeo kuhinju, mladi je chef svojim pristupom i filozofijom kuhanja obogatio ponudu restorana te osvojio pohvale kritike i zahtjevnih gostiju.

U našoj će školi pokazati jedno od svojih prepoznatljivih jela:

Kvarnerski škamp sa Thai umakom i mentom

(carpaccio od kvarnerskog škampa, thai umak s thai fish temeljcem, soya gel, kroepoek chips (kreker od škroba), marinirani krastavci, škamp s roštilja).

 

 

 

 

Chef  Deni Srdoč

images/Dokumenti/thumbnail_FIL05952.jpeg

 

Prije četiri godine proglašen je najboljim mladim kuharom u Hrvatskoj i mladim talentom godine od strane francuskog vodiča za restorane Gault & Millau.

Iako se prestižne Michelinove zvjezdice dijele restoranima, za njih su naravno zaslužni kuhari, Deni je uspio pribaviti dvije - 2019. za restoran Draga di Lovrana te 2021. za Nebo restaurant & lounge bar by Deni Srdoč. Tako je postao najmlađi hrvatski chef  koji je dobio Michelinovu zvjezdicu i prvi kojem je to uspjelo dva puta.

Svoju ljubav i strast prema kuhanju duguje svojoj baki koja mu je bila inspiracija za odabir karijere i odluku da upiše privatni kulinarski institut Oliva Allegra u Splitu. Denijev stil kuhanja kombinira moderno s tradicionalnim elementima poduprtim talijansko-francuskim utjecajem iako glavni izvor inspiracije ostaje ukorjenjen u njegovom mediteranskom naslijeđu.

Masterclass će se održati interaktivno  s razgovorom oko baze koncepta restorana, zero waste, farm to table, namirnice i senzonalnost određenih dijelova Hrvatske.

Chef će napraviti 6-7 različitih mini jela (finger food) u kojima će objasniti ideju iza jela.

 

 

 

 

Chef  Marko Đurašević

images/Dokumenti/IMG-20220309-WA0002.jpg

Marko Đurašević diplomirao je kemijsku tehnologiju u Podgorici, no odabrao je profesionalnu karijeru kuhara koju je usavršio u Španjolskoj, nakon kratkog iskustva u Miamiju, na Floridi. U Barceloni je ubrzo postao chef kuhinje gastronomskog restorana Black, elitne kulinarske destinacije te svoje znanje usavršava u vrhunskim restoranima s Michelinovim zvjezdicama: Commerc 24 Barcelona, Hotel Ritz Carlton Barcelona, Restoran Enoteca Paco Perez i Miramar Ilanca Paco Perez.

Pet godina proveo je u Madridu kao chef zadužen za istraživanje i razvoj u Ikibana Sarria,  japanskom i brazilskom fusion restoranu.

Na masterclassu ćemo zajedno s njim slijediti Put od Dioklecijana do Japana, jelima koncipiranima na fuziji Jadrana i Japana. 

Chef će raditi Rižot „Mare Nostrum Adriaticum“ i Pečenog romba s plodovima mora.

 

Rate this item
(1 Vote)